Підтримати нас

Повідомили про підозру жительці Новософіївки на Херсонщині, яка очолила окупаційну адміністрацію

14 серпня 2024 07:34
185
Поширити:
Світлана Острікова (по центру) та заступниця голови окупаційної адміністрації Голої Пристані Юлія Черемісіна (зліва)

Слідчі Служби безпеки заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 53-річній жительці села Новософіївка Скадовського району Херсонської області Світлані Остріковій.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, Острікова не пізніше серпня 2022 року обійняла посаду голови незаконного створеного Новософіївського сільського поселення в захопленій будівлі  Новософіївського старостинського округу Херсонської області.

На цій посаді жінка співпрацювала з представниками окупаційної влади та збройними формуваннями РФ. Також підбирала працівників і призначала на керівні посади в незаконному органі влади. Окрім цього, проводила масові заходи на підтримку Росії.

Підозрюваній загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Світлана Острікова народилася в селі Совхозне Красноперекопського району АР Крим. Проживає в Новософіївці Скадовського району Херсонської області.

За даними Центру журналістських розслідувань, Острікова керує селом із Залізного Порту та погрожує односельцям, які не стають на військовий облік у російських окупантів.

  • Служба безпеки України заочно оголосила підозру в колабораціонізмі очільниці відділу окупаційного центру гігієни та епідеміології в Скадовську Херсонської області 58-річній Ларисі Шубіній. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів