Підтримати нас

СБУ оголосила підозру в колабораціонізмі очільниці відділу окупаційного центру гігієни на Херсонщині 

09 серпня 2024 08:30
153
Поширити:
Фото: Миротворець

Служба безпеки України заочно оголосила підозру в колабораціонізмі очільниці відділу окупаційного центру гігієни та епідеміології в Скадовську Херсонської області 58-річній Ларисі Шубіній. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, з посиланням на текст підозри. 

За даними слідства, жінка не пізніше серпня 2022 року очолила Скадовський міжрайонний відділ окупаційного Херсонського обласного центру гігієни та епідеміології. Його створила незаконна влада на базі захопленого Скадовського відділу державної установи “Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.

Шубіна на своїй незаконній посаді керує структурним підрозділом та контролює роботу підлеглих. 

Їй інкримінували частину 5 статтю 111-1 КК України. Вона передбачає ув’язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • Івано-Франківський міський суд визнав винною в колабораціонізмі 36-річну спеціалістку відділу молоді та спорту окупаційної адміністрації Скадовська Херсонської області Наталію Ляшенко. Їй призначили десять років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів