Підтримати нас

Суд виніс вирок працівниці окупаційної адміністрації Скадовська на Херсонщині

08 серпня 2024 09:23
346
Поширити:
Наталія Лященко
Наталія Лященко. Фото: ЦЖР

Івано-Франківський міський суд визнав винною в колабораціонізмі 36-річну спеціалістку відділу молоді та спорту окупаційної адміністрації Скадовська Херсонської області Наталію Ляшенко. Їй призначили десять років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, з посиланням на вирок суду.

Також Ляшенко заборонили 15 років обіймати посади в органах влади.

Суд встановив, що на початку 2023 року жінка обійняла посаду спеціалістки відділу молоді та спорту окупаційної адміністрації Скадовська. 

На цій посаді Наталія Ляшенко організовує соціальну роботу серед місцевого населення в інтересах РФ, проводить масові заходи за участі дітей і молоді на підтримку Росії. Зокрема, вона допомагала організовувати незаконні вибори на окупованій території Херсонської області, йдеться в повідомленні.

Відомо, що Ляшенко їздила до Москви, де «представляла» Херсонщину на виставці «Росія», інформують журналісти.

  • раніше суд визнав винною у колабораціонізмі жительку Білозерки Херсонської області. Жінці призначили 10 років ув'язнення з конфіскацією майна. У липні 2022 року засуджена обійняла посаду окупаційного начальника управління праці та соціального захисту населення в Херсонському районі в незаконно створеному органі Міністерство праці та соціальної політики Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів