Підтримати нас

Суд визнав винною в колабораціонізмі жительку Білозерки на Херсонщині, яка співпрацювала з РФ

26 липня 2024 11:56
336
Поширити:
Тетяна Тритенко
Фото: Evocation

Суд визнав винною у колабораціонізмі жительку Білозерки Херсонської області. Жінці призначили 10 років ув'язнення з конфіскацією майна. 

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура. У тексті підозри йшлося про Тетяну Тритенко.

Також протягом 10 років їй заборонили обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування.

Суд встановив, що у липні 2022 року засуджена обійняла посаду окупаційного начальника управління праці та соціального захисту населення в Херсонському районі в незаконно створеному органі Міністерство праці та соціальної політики Херсонської області.

На цій посаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Набирала працівників до незаконно створеної установи, погоджувала плани та програми, виконувала інші повноваження, надані їй окупаційною владою, стверджують правоохоронці.

За даними Evocation, Тетяна Тритенко народилася в Білозерці на Херсонщині, де спочатку працювала вчителем фізкультури. Потім вона очолила відділ молоді та спорту Білозерської райдержадміністрації. Пізніше влаштувалася вихователем до Білозерського дитячого ясел-садка №5. До повномасштабного вторгнення РФ на територію України працювала методистом Білозерського центру інклюзивної освіти.

  • Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо жительки Білозерки Раїси Шибаєвої, яка очолила окупаційний центр зайнятості. Їй інкримінують колабораціонізм.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів