Підтримати нас

Повідомили про підозру жінкам, що працювали в захопленому Управлінні праці та соціальної політики

Автор статті
18 квітня 2024 19:30
121
Поширити:

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі двом жінкам, що працювали в захопленому Управлінні праці та соціальної політики Білозерського муніципального округу, під час окупації міста. 

Про це повідомили на сторінці поліції Херсонської області.

За даними розслідування, з вересня 2022 року 48-річна жінка обійняла посаду “спеціалістки” відділу кадрів. Вона вела журнал звернень місцевих жителів, опрацьовувала документи, готувала відповіді на контрольні документи. 

Інша 43-річна жінка обійняла посаду “спеціалістки” відділу нарахувань. Вона перевіряла документи щодо формувань списків на виплату соціального забезпечення від окупаційної влади.

Зазначається, що оскільки жінки не були причетними до організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконному органі влади, то їм інкримінували “Колабораційну діяльність”. 

Жінкам загрожує покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

  • За колабораційну діяльність заочно засудили жителя Херсона. Він очолив один із відділів у захопленому окупаційною владою Міністерстві охорони здоров'я Херсонської області.
  • Херсонська обласна прокуратура повідомила про підозру в колабораціонізмі 63-річній жінці, яка обійняла посаду керівниці матеріального відділу в незаконній Централізованій бухгалтерії закладів, підпорядкованих департаменту освіти та науки Херсонської області.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ