Підтримати нас

Отримав вирок суду житель Херсона: очолив відділ у захопленому Міністерстві охорони здоров'я

Автор статті
13 квітня 2024 15:35
127
Поширити:

За колабораційну діяльність заочно засудили жителя Херсона. Він очолив один із відділів у захопленому окупаційною владою Міністерстві охорони здоров'я Херсонської області.

Про це йдеться на сторінці Закарпатської обласної прокуратури.

За даними слідства, в серпні 2022 року чоловік на своїй посаді шукав місцевих жителів, які б погодились на співпрацю з окупаційною владою, пропонував їм посади в захопленому Міністерстві охорони здоров'я.

Наразі вирок щодо нього набрав законної сили.
 
Чоловіку загрожує 10 років ув’язнення із конфіскацією майна. Також йому заборонили на 10 років обіймати посади, що пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, підприємствах та організаціях.

  • Херсонська обласна прокуратура повідомила про підозру в колабораціонізмі 63-річній жінці, яка обійняла посаду керівниці матеріального відділу в незаконній Централізованій бухгалтерії закладів, підпорядкованих департаменту освіти та науки Херсонської області.
  • Станом на 13 квітня 2024 року правоохоронці розпочали 3 тисячі 829 кримінальних проваджень за фактом колабораційна діяльність. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ