Підтримати нас

Повідомили про підозру жителю Малокаховки: очолив окупаційну адміністрацію

Vgoru
Автор статті
08 вересня 2023 11:57
2,582
Поширити:

Прокурори Херсонської області заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі Роману Назарову 16 березня 1988 року народження, який очолив “Малокаховське територіальне управління Каховської військово-цивільної адміністрації”.

Про це йдеться на сторінці відомства.

За даними слідства, Назаров у вересні 2022 року добровільно погодився співпрацювати з окупантами.

У тексті підозри зазначається, що він контролював стан сільгосптехніки, яка перебуває на балансі комунальних підприємств населеного пункту, займався видачею пенсій та соціальних виплат.

Зокрема, у вересні 2022 року підозрюваний організовував проведення незаконного референдуму на території Малокаховки щодо «приєднання» Херсонщини до РФ.

Його дії було кваліфіковано за ч. 5 ст. 111-1 ККУ – передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадуємо, у колабораціонізмі підозрюється жителька села Тавричанка Оксана Довбня 1 грудня 1977 року народження. Під час окупації Херсонської області добровільно обійняла посаду “голови Тавричанського територіального управління Каховської військово-цивільної адміністрації”.

Двом колишнім чиновницям Херсонської міської ради Алісі Вербицькій та Світлані Медведковій заочно повідомлено про підозру в привласненні та розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах. Підозрювані намагаються уникнути відповідальності та переховуються від правосуддя. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ