Підтримати нас

Підозрюється в колабораціонізмі Оксана Довбня: очолила окупаційну адміністрацію Тавричанської громади

Vgoru
06 вересня 2023 10:24
818
Поширити:

У колабораціонізмі підозрюється жителька села Тавричанка Довбня Оксана Анатоліївна 1 грудня 1977 року народження. Під час окупації Херсонської області добровільно обійняла посаду “голови Тавричанського територіального управління Каховської військово-цивільної адміністрації”.

Про це йдеться  на сторінці Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, у липні 2022 року вона погодилася співпрацювати з представниками держави-агресора. Підозрювана, 45-річна Оксана Довбня, у незаконно створеному органі здійснювала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Зокрема, впроваджувала окупаційний режим на території громади.

Її дії було кваліфіковано за ч. 5 ст. 111-1 ККУ – передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна або без такої.

Жителю Скадовська Миколі Полікарпову заочно повідомили про підозру в пособництві РФ (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому загрожує увʼязнення на строк від 10 до 12 років із конфіскацією майна.

Херсонська обласна прокуратура повідомила про підозру в колабораціонізмі депутату Каховської районної ради VIII скликання від партії Ігоря Колихаєва “Нам тут жити” Ігорю Дикусі, 21 червня 1960 року народження. Йому загрожує позбавлення волі терміном до 10 років.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів