Підтримати нас

Підозрюються в привласнені державних коштів ексчиновниці Херсонської міської ради

Vgoru
Автор статті
06 вересня 2023 15:08
1,116
Поширити:

Двом колишнім чиновницям Херсонської міської ради Алісі Вербицькій та Світлані Медведковій заочно повідомлено про підозру в привласненні та розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах. Підозрювані намагаються уникнути відповідальності та переховуються від правосуддя. 

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними судової економічної експертизи спільницям вдалося заволодіти майже 1,4 мільйонами гривень бюджетних коштів. 

Слідство встановило, що Вербицька та Медведкова під час окупації Херсона, користуючись службовим становищем, безпідставно нараховували собі підвищену заробітну плату та додаткові премії. Аби не привертати увагу фінансових моніторингових установ до своїх протиправних дій вони переправляли гроші між рахунками департаменту, а потім відправляли на власні банківські рахунки. 

“До прикладу, за квітень 2022 року очільниця департаменту замість 17 тис. 388 гривень отримала 199 тис. 897 гривень. Її підлегла за квітень 2022 року отримала 151 тис. гривень, що в 14 разів більше максимально визначеної суми”, – йдеться в повідомленні ДБР.

Крім того, у серпні-вересні 2022 року підозрювані звільнилися з роботи та втекли на непідконтрольну територію Україні. 

Зокрема, Медведкова вирішили будувати кар’єру в органах влади окупантів. Вона обійняла посаду начальниці окупаційного центру зайнятості та бере участь в агітації виборів на ТОТ. За цим фактом їй було заочно повідомлено про підозру в колабораціонізмі та згодом обвинувальний акт скерували до суду. 

Фігурантка кримінальних справ та директорка департаменту розвитку комунальної власності Херсонської громади перед звільненням із посади, під час окупації міста виписувала собі великі премії, а п'ять підлеглих Вербицької не отримували зарплатні – навіть простій. 

Раніше Аліса Вербицька вже опинялася на лаві підсудних через махінації із комунальним майном, яке вона намагалася “віджати” за безцінь. 

Ще вона засвітилася в оборудці, де намагалася віддати в оренду 87 комунальних приміщень по 10 гривень за квадратний метр. Більшість з об'єктів розташовуються в центрі Херсона й ринкова вартість оренди була в рази більша.

Також за ініціативи Вербицької планувалося виставити на аукціон під оренду приміщення Виставкової Зали в центрі міста та майстерень обласної спілки художників. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ