Підтримати нас

Аліса Вербицька хоче виставити приміщення виставкової зали на аукціон під оренду

Автор статті
13 жовтня 2021 14:17
1,475
Поширити:

У справі з приватизацією приміщень виставкової зали та художньої майстерні по вул.Мозолевського, 3, про яку ми вже писали, сталися деякі зрушення.

До нашої редакції потрапив офіційний лист за підписом директорки Департаменту розвитку об'єктів комунальної власності територіальної громади Аліси Вербицької. У ньому йдеться про готовність Департаменту здати в оренду Херсонській організації спілки художників без аукціону приміщення художньої майстерні. 

Але це не стосується виставкової зали. Спілці пропонується взяти участь в аукціоні, де визначать подальшого орендаря. Чи збережеться виставкова зала у разі перемоги іншого учасника аукціону - невідомо. 

Нагадаємо, що творчі спілки, згідно із законом, мають право на оренду приміщень без проведення аукціону. А у своєму листі Аліса Вербицька не вказала жодних законних підстав щодо проведення такого аукціону.

Про приватизацію у листі не йдеться, але на сайті Херсонської міськради досі залишається незмінним приватизаційний проєкт рішення №5186, у переліку якого є обидва вищезгаданих приміщення.

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ