Підтримати нас

Порти «Ольвія» та «Херсон» повинні передати в концесію до кінця року

Автор статті
11 жовтня 2021 10:41
1,028
Поширити:

Передачу в концесію планують завершити у грудні поточного року, повідомив Інтерфакс-Україна виконувач обов'язків глави Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" Олександр Голодницький.

За його інформацією, передачу порту "Херсон" гальмують проблеми з землевідведеннями та ліцензією на видобуток копалин. А щодо "Ольвії" - концесіонеру потрібно перейти ще до інших процедур в АМКУ.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України та компанія "Рісоїл-Херсон" підписали угоду про укладення концесії Херсонського морського порту в червні 2020 року. Компанія - концесіонер ТОВ "Рісоїл-Херсон" інвестує у розвиток порту приблизно 300 млн грн. Крім того, понад 18 млн вона збирається вкласти в місцеву інфраструктуру.

Угоду про передачу в концесію спеціалізованого морського порту "Ольвія", розташованого в Миколаєві, уклали 20 серпня 2020 року. Відповідно до нього, катарська компанія QTerminals інвестує у розвиток свого порту близько 3,4 млрд грн. Крім того, не менше 80 млн грн будуть інвестовані в місцеву інфраструктуру.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ