Підтримати нас

Помер 7-річний переселенець з Херсона, що потрапив під удар армії РФ в “Охматдиті”

12 липня 2024 15:42
557
Поширити:
загиблий хлопчик із Охматдиту
Фото: Вікна

Вранці 12 липня у київському кардіоцентрі помер переселенець з Херсона 7-річний Єгор Завадецький. Туди його перевезли після влучання ракети в "Охматдит".

Про це повідомляють «Вікна» з посиланням на маму хлопчика Анастасію Завадецьку.

«Наш синочок помер. Єгорчик заснув назавжди. 7 років», – написала мама.

Як повідомляли "Вікна", семирічний Єгор Завадецький закінчив перший клас. Він — з багатодітної родини внутрішньо переміщених осіб із Херсона. У Голинь Івано-Франківської області переїхали до родичів по батьковій лінії.

20 червня Єгор впав із велосипеда. Через це стався внутрішній крововилив, сильний забій черевної стінки та гематома на печінці. Дитину спочатку прооперували в Калуші. Наступні три дні стан залишався стабільно важким, тому його направили до Івано-Франківська. Ще через два дні (вночі 25 червня) — до Києва.

«Коли Єгор впав з велосипеда, то основний удар був у печінку, саме на її з’єднання. У Києві нам сказала, що одну з половин потрібно видаляти”, –  розповіла Анастасія журналістам.

Перша операція тривала майже дев’ять годин. Після неї Єгор був два дні у свідомості, говорив та реагував. Однак утворився тромб. І знову була операція, яка тривала 3,5 години. Після цього у нього на двадцять хвилин зупинилося серце і знадобилося переливання крові. У хлопчика відмовили печінка, нирки, не працював шлунок. Також відмирала права рука і Єгор перебував на діалізі.

  • Вранці 8 липня у Києві військові РФ вдарили ракетою по дитячій спеціалізованій лікарні України “Охматдит”. Головна лікарка Херсонської обласної дитячої лікарні Інна Холодняк в коментарі “Вгору” зазначила, що деякі лікарі, які виїхали з Херсона працюють в цьому медзакладі. Жителька Херсонщини Анастасія Доля була з сином у приміщенні під час атаки армії РФ на лікарню. 9 липня завершили аварійно рятувальні роботи на території “Охматдит”. Унаслідок атаки РФ 2 людини загинули, 32 – отримали поранення.
  • У березні стало відомо, що У Києві в Національній дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит” лікуються та проходять реабілітацію одинадцятирічна Настя та семирічна Маринка з Херсонської області. Діти отримали травми внаслідок обстрілів армії РФ.
  • Охматдит у Києві найбільша дитяча лікарня в Україні. Стаціонар розрахований на 620 лікарняних ліжок, де щорічно проходять лікування до 18 тисяч дітей. У 2020 році відкрили другу чергу нового корпусу лікарні.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів