Підтримати нас

Поліція Херсонщини зареєструвала 38 повідомлень про порушення виборчого законодавства

Автор статті
28 червня 2019 03:00
1,061
Поширити:

Переважна більшість інформацій стосувалася розміщення на біл-бордах агітаційних матеріалів кандидатів у народні депутати України без зазначення необхідних вихідних даних.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За словами керівника управління превентивної діяльності обласного главку поліції В’ячеслава Шинкарьова, 26 повідомлень надійшли до поліції від спостерігачів Громадянської мережі «ОПОРА», 4 – від громадян, 8 порушень були виявлені безпосередньо працівниками поліції. Кожна інформація щодо виборчого процесу ретельно перевіряється. В результаті вже проведених заходів були складені та направлені до суду 19 адміністративних матеріалів, 2 повідомлення не підтвердилися, за 4 фактами матеріали списані до справи, інші інформації ще перевіряються.

Поліція Херсонщини нагадує, що за порушення виборчого законодавства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Інформуємо, що ст.212-12 Кодексу України про адміністративні правопорушення забороняється виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Окремо звертаємо увагу на недопустимість здійснення незаконного фінансування чи роздачі коштів або підкупу виборців. Стаття 160 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність для обох сторін – того, хто пропонує гроші, і того, хто їх бере. Одержувачу коштів загрожує покарання від штрафу до 2-х років обмеження волі. Максимальне покарання для особи, яка вчинила підкуп, становить до 7 років позбавлення волі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ