Підтримати нас

Поліція встановила коло підозрюваних у трагічній загибелі оператора атракціонів у Лазурному

Автор статті
23 грудня 2020 11:00
885
Поширити:

На самому початку курортного сезону, 15 червня, у селищі Лазурне Голопристанського району сталася трагедія. Під час підняття автокраном одна з монтажних частин “Колеса огляду” впала на 26-річного чоловіка, після чого місцевий мешканець від отриманих травм помер.

Як розповів заступник начальника слідчого управління обласного главку поліції Віталій Марчук, процес встановлення такого виду атракціону класифікується як проведення робіт із підвищеною небезпекою. Тому для цього передбачений перелік певних правил безпеки, яких необхідно безумовно дотримуватися. А у вищевказаному випадку відповідальні особи до цього халатно віднеслися, в результаті чого і настали трагічні наслідки. Це підтвердила й проведена Державним науково-дослідним експертно-криміналістичним центром судова експертиза дослідження причин та наслідків порушень вимог безпеки життєдіяльності та охорони праці.

Досудовим розслідуванням встановлено, що нещасний випадок стався внаслідок порушення законодавства про охорону праці. 

Слідчими встановлені й підозрювані. Днями 45-річному машиністу автокрану повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою». Також заочно повідомлено про підозру керівництву товариства з обмеженою відповідальністю з Запоріжжя, яке замовило проведення робіт із встановлення атракціонів. Директор та заступник цього ТОВ підозрюються у вчиненні злочину за ч.2 ст.271 ККУ «Порушення вимог законодавства про охорону праці». Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ