Підтримати нас

Побиття водія та застосування спецзасобів – ДБР повідомило про підозру інспектору патрульної поліції

Автор статті
07 лютого 2020 16:31
657
Поширити:

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, 7 лютого 2020 року повідомили про підозру інспектору Управління патрульної поліції в Херсонській області у перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 10 червня 2019 року, під час патрулювання, лейтенант поліції зупинив автомобіль, за кермом якого перебував житель Херсонської області, для складання адміністративного протоколу за керування у стані алкогольного сп’яніння.

Працівник правоохоронного органу, незаконно застосував до водія фізичну силу та спецзасіб кайданки. В результаті факт перебування потерпілого у стані алкогольного сп’яніння підтверджений не був. Внаслідок неправомірних дій підозрюваного водій отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Наразі вирішується питання щодо відсторонення правоохоронця від займаної посади та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Херсонської області

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ