Підтримати нас

Підрив росіянами Каховської ГЕС на ТОТ півдня може спричинити епідемію

Vgoru
02 липня 2023 09:59
761
Поширити:

На тимчасово окупованих територіях, які були затоплені внаслідок руйнування дамби Каховської ГЕС, розташовано 12 кладовищ, один скотомогильник та біотермічна яма (споруда для знищення трупів тварин).

Про це повідомив Центр національного спротиву.

“Відповідні дані циркулюють у внутрішніх документах окупаційної адміністрації ТОТ Херсонської області, які є в розпорядженні Центру Національного Спротиву. Підтоплення таких об’єктів може призвести до епідемій на тимчасово окупованих територіях”, – ідеться в дописі.

Російські військові 6 квітня підірвали окуповану Каховську ГЕС і спричинили техногенну та екологічну катастрофу. Росія не визнає відповідальності за це, проте звинувачує Україну, щоби не тільки приховати свою провину, а й виставити Україну агресором. Журналісти Медіаплатформи “Вгору” проаналізували “аргументи” росіян.

Серед небезпек, які принесла повінь після підриву РФ Каховської ГЕС – ймовірність спалаху інфекційних захворювань значно зросла. Складна ситуація на лівобережжі, окупанти не просто приховують інформацію про наслідки свого ж теракту, а ще й запевняють, що ніякої небезпеки для населення немає.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ