Підтримати нас

“Підрив Каховської ГЕС більш небезпечний для росіян, ніж для херсонців”, – Молчанов

Vgoru
25 жовтня 2022 08:05
806
Поширити:

Насамперед підрив Каховської ГЕС небезпечний для російських військ, бо більшість їхньої живої сили та техніки розташована на лівому “низькому” березі Дніпра на Херсонщині. 

Про це розповів журналістам Медіаплатформи “Вгору” херсонський політолог Володимир Молчанов під час прямого ефіру. 

“На Херсонщині українські стаціонарні оселі розташовані дещо вище рівня ґрунтових вод, ніж та рослинність, яка росте, наприклад, на території Олешківських пісків. Цю місцевість росіяни використовують для маскування своїх позицій, з яких вони “гатять” по правому берегу Херсонської та Миколаївської області ракетами С-300 та іншою артилерією. На лівому березі окупантів так багато, що вони не вміщаються в Новій Каховці. Тому вони “розпихують” свою живу силу та техніку по лісах лівобережжя Херсонщини, ближче до Дніпра, біля траси. І якщо буде підрив Каховської ГЕС усі ці їхні позиції накриє водою. Зникне кримська траса, яка проходить через Олешки, та інші дороги, що перекриє їм логістичні шляхи”, – зазначив Молчанов. 

Також політолог зазначив, що ніякого “цунамі” в найгіршому варіанті не утвориться, а буде лише підняття рівня води. 

“Для того, щоби знищення дамби мало катастрофічне значення, треба її знищити всю. Але, росіяни ж ставлять собі за мету лише зупинити перехід ЗСУ з правого на лівий берег через Каховську ГЕС, замінувавши частину дамби. У цьому випадку нічого страшного не станеться. Вода підніметься десь на 2,5 метри в районі Нової Каховки та десь на 1 метр у районі Херсона”, – додав Молчанов.  

Раніше ми повідомляли, що в районі Горностаївки на Херсонщині інженерно-саперні підрозділи військ рф проводять мінування берегової лінії, залишаючи невеликі проходи для потенційного відступу своїх військ із правого берега. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів