Підтримати нас

Підрядник розпочав будівництво “підземної школи” в Херсоні без офіційного дозволу. ОНОВЛЕНО

14 жовтня 2024 14:04
914
Поширити:
Котлован, який вирили біля школи. Фото: Мост

Дозвіл на будівництво бомбосховища у Шуменському мікрорайоні Херсона отримали після початку цих робіт.

Це підтверджує копія дозволу від Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міської ради, яку оприлюднило видання “Мост”.

Мешканці будинків, які розташовані навколо будівництва, отримали дозвіл на початок будівельних робіт 14 жовтня, його передав начальник відділу цивільного захисту населення Херсонської міської ради Сергій Тарасенко.

“В документі стоїть дата його видачі – 8 жовтня. Це доводить, що будівництво протирадіаційного укриття компанія-підрядник почала без дозволу на будівництво. Що свідчить про початок робіт без дозволу”, – зазначають журналісти.

Місцеві жителі розповіли журналістам, що будівництво на обʼєкті, станом на 8 жовтня, тривали вже понад тиждень, а отже забудовник ТОВ “Алсвіт плюс” та замовник порушили Закон України “Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності”.

За словами видання, фото котловану, який вирили біля школи, свідчить про те, що його зробили не за один день.

Згідно з законом забудовник повинен виплатити штраф у розмірі 1 мільйону 120 тисяч 360 гривень.

“Цікаво, що документ виданий ДАБІ, має QR-код, який веде на бите посилання. Тобто, перевірити справжність документа неможливо”, – пише видання.

Пошук у реєстрах по номеру дозволу теж не дав результатів.

"Вгору" надішле інформаційний запит на отримання оригіналів вищезгаданих документів.

Оновлено: У коментарях під дописом головного редактора видання "Мост" Сергія Нікітенка, начальник Херсонської МВА Роман Мрочко заявив, що усі дозволи є у наявності, проте самі документи не опублікував.

  • Російська армія двома КАБами 7 жовтня зруйнувала школу в Херсоні. Ту саму, на території якої йшло будівництво так званої “підземної школи”, проти якого протестували мешканці найближчих будинків. Люди пов’язують атаки росіян у мікрорайоні саме з будівельними роботами, бо наявність будтехніки привертає увагу окупаційних військ. Під час російської атаки поранено людей, у тому числі дітей. “Вгору” розповідає, що відомо про ситуацію з будівництвом на цей момент.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів