Підтримати нас

Підписання Путіним "пакету Ярової" призвело до обвалу акцій мобільних операторів

Автор статті
07 липня 2016 13:15
609
Поширити:

Підписаний президентом Росії Володимиром Путіним у четвер, 7 липня, так званий "диктаторський пакет Ярової", що передбачає, серед іншого, зберігання електронних повідомлень користувачів, привів до обвалу акцій мобільних операторів на Московській біржі.

Так, за даними на 14:30, цінні папери МТС подешевшали на 2,4%, а Мегафона впали на 1,4%, передає НВ з посиланням на  Російську службу BBC.

Крім того, різко подешевшали папери Ростелекома, який надає послуги зв'язку і доступу до інтернету, обвалившись на 4,6%.

Раніше стільникові оператори і представники телеком-компаній різко розкритикували "пакет Ярової", згідно з яким повинні бути створені центри обробки та зберігання даних, що вимагатиме від них великих інвестицій.

Тепер компанії будуть на строк до шести місяців зберігати повідомлення, розмови та іншу інформацію, якою обмінюються їх клієнти.

При цьому доступ до цієї інформації вони повинні будуть надавати без рішення суду правоохоронним органам.

Оператори зв'язку заявляли, що прийняття закону серйозно збільшить їх витрати, в результаті чого підвищаться тарифи, а також знизяться надходження до бюджету.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Кремля Володимир Путін підписав так званий "диктаторський пакет", який передбачає розширення повноважень силовиків, посилення покарань, а також контроль за електронним листуванням громадян.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ