Підтримати нас

Підприємці з Херсонщини можуть отримати грант. Які умови

04 червня 2024 09:57
293
Поширити:
Фото: Pexels

Стартував прийом заявок на грантову програму для малого та середнього бізнесу в Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. 

Про це повідомили на сторінці Мінреінтеграції.

У пріоритеті підприємства та ФОПи, які постраждали внаслідок війни та реалізують чи виробляють товари або надають послуги для покриття базових потреб населення, інформують в міністерстві.

Сума гранту – до 5 тисяч доларів США. Кошти можна використати на покриття різноманітних витрат, зокрема:

  • придбання обладнання;
  • оплату оренди приміщення;
  • оплату лізингу обладнання;
  • інші актуальні потреби бізнесу.

Також програма передбачає до 5 годин бізнес-консультацій (бухгалтерський облік, маркетинг, юридична допомога тощо). Тему обирає учасник програми, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ініціатори програми хочуть допомогти підприємствам і підприємцям подолати негативні наслідки війни, а також посприяти збільшенню робочих місць. 

Для участі у програмі необхідно:

  1. Заповнити анкету, прикріпивши бізнес-план у довільній формі (анкета доступна англійською та українською мовами). Набір триватиме, поки не набереться необхідна кількість учасників.
  2. Працевлаштувати мінімум на 6 місяців принаймні одну людину, яка постраждала від війни. До суми гранту не входить заробітна плата для нового співробітника, проте державою передбачені компенсації, якщо працівник має статус ВПО чи інвалідність.
  3. У встановлені терміни надати звіт про те, як отримані кошти були використані на цілі, визначені програмою.

У разі виникнення питань чи пропозицій можете звертатися за електронною адресою: UKR-feedback@drc.ngo або за номером: 0 800 339 518 (з понеділка до пʼятниці з 09:00 до 17:00).

  • У травні розпочали приймати заявки на окрему державну субсидію для аграріїв у розмірі 8 тис. грн на 1 га. У коментарі “Вгору” Дмитро Юнусов розповів, що бюджетні кошти надають для відшкодування витрат на проведення польових робіт, оплату спожитої електроенергії та ветеринарних послуг. 
  • Станом на квітень 2024 року в Херсонській області було зареєстровано 33 тисячі 352 юридичні особи та 36 тисяч 930 фізичних осіб підприємців.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів