Підтримати нас

Підозру отримав заступник коменданта армії РФ, який наказував ув’язнювати проукраїнських жителів Херсонщини

Вгору
Автор статті
19 лютого 2024 19:58
230
Поширити:
Ілюстративне фото

39-річний житель Донеччини, який обіймав посаду заступника коменданта російської армії, підозрюється у відданні наказу на жорстоке поводження з цивільними.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Слідчі встановили, що у квітні 2022 року окупаційна влада призначила 39-річного чоловіка “заступником” окупаційного начальника/коменданта гарнізону російських військ. Військовий підрозділ, в якому служив підозрюваний, дислокувався на території одного з санаторіїв у селищі Лазурне Скадовського району Херсонської області.   
 
Із застосуванням фізичного насилля та погрозами застосування зброї, його підлеглі обшукували помешкання та ув’язнювати патріотично налаштованих громадян України. 
 
За даними слідства, затриманих ув’язнювали у підвалі непридатному для проживання. Підозрюваний наказував знущатись із цивільних, навіть не надаючи їм медичної допомоги.

Чоловіку загрожує від восьми до дванадцяти років ув’язнення.

  • Довічне ув’язнення з конфіскацією майна за державну зраду отримав колишній начальник херсонської виправної колонії.
  • Правоохоронці повідомили про підозри у державній зраді та колабораційній діяльності ще сімом військовим РФ, серед них командир російських танкістів, які обстрілювали позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини. Їм загрожує довічне ув'язнення.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ