Підтримати нас

Підопічні Шевченка сенсаційно здобули нічию на “Стад-де-Франс”

25 березня 2021 11:00
866
Поширити:

Всупереч песимістичним прогнозам, у збірної України з футболу старт у відбірній кампанії на чемпіонат світу-2022 виявився успішним.

Грати довелося одразу з діючими володарями золотих медалей - зі збірною Франції, та ще й на її полі. Щоправда, трибуни "Стад-де-Франс" цього разу були порожні: у Парижі діють жорсткі антикоронавірусні карантинні норми.

Як і очікувалося, французи почали з перших хвилин "пресувати" українську половину поля, чинити тиск, і в якийсь момент багатьом здалося, що "синьо-жовті" не впораються з цим пресом і "попливуть". До того ж у цій грі тренерський штаб застосував абсолютно нову тактику, яку українці реалізовували вперше. Тому можна було очікувати помилок.

Помилки не забарилися: один раз команда господарів пробачила оборону України, іншим разом, але в наступній спробі, Антуан Грізманн відмінним ударом у дев'ятку розпечатав ворота Георгія Бущана.

Йшла лише 19-я хвилина гри, і уявлялося, що в наші ворота посиплються м'ячі, як це вже було зовсім недавно тут же, у товариському матчі, коли Франція виграла 7: 1. Але ж ні: українці відсунули гру ближче до середини поля, а після перерви Франція зовсім розслабилася і своєї славетної чемпіонської гри не показала. Важко пригадати хоча б один небезпечний момент біля воріт Бущана, хоча французи, звісно, постійно атакували. Навіть 12 кутових (при їх повній відсутності в українців) не принесли синьо-біло-червоним дивідендів.

Зате Україна скористалася одним із нечисленних шансів: Олександр Караваєв (вихованець херсонського футболу) на правому фланзі підхопив м'яч, спробував чи то прострелити, то чи вдарити, м'яч врізався в захисника господарів Кімпембе і повільно закотився в кут французьких воріт.

Після цього українці досить спокійно оборонялися і довели справу до бажаної нічиєї.

У поточному відбірковому циклі 28 березня збірна України зіграє у Львові зі збірною Фінляндії, а 31 її чекає зустріч з командою Казахстану.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ