Підтримати нас

Під час травневих свят прикордонники у контрольному пункті «Чонгар» фіксували зменшення пасажиропотоку

05 травня 2017 07:30
277
Поширити:

Прикордонники Бердянського загону на адмінмежі із анексованим Кримом продовжують здійснення пропускних операцій у штатному режимі. Накопичення транспортних засобів та осіб перед контрольним пунктом не спостерігається.

Протягом минулих святкових та вихідних днів обстановка на адмінмежі із ТОТ АР Крим була напружена, але контрольована. У період з 29.04 по 03.05 збільшення пасажиро-транспортного потоку через контрольний пункт в’їзду – виїзду «Чонгар» прикордонники не фіксували. До прикладу, якщо протягом 5 робочих днів (з 24.04 по 28.04) адмінмежу у напрямку окупованого півострову перетнуло 11.7 тисяч осіб та 2.4 тисяч транспортних засобів, то за 5 вихідних днів (з 29.04 по 03.05) прикордонники до анексованого Криму встановленим порядком оформили 9,7 тисяч осіб та 1.5 тисячі транспортних засобів. А у порівнянні з минулорічним періодом травневих свят, пасажиропотік через контрольний пункт «Чонгар» у напрямку анексованого півострову знизився на 60 % та транспортний - на 62 %.

Та, не дивлячись на суттєве зменшення кількості громадян та транспортних засобів, що прямують до ТОТ АР Крим, окупаційна влада протягом вихідних та святкових днів істотно ускладнила перетин адмінмежі у напрямку анексованого півострову для громадян України. Правоохоронні органи окупантів сповільнюючи пропускні операції у своїх контрольних пунктах, створили перед українськими КПВВ черги із транспортних засобів та громадян, що прямували до півострову. Тим самим окупанти і створили «картинку» про збільшення пасажиро-транспотрного потоку, хоча статистичні дані свідчать про протилежне.

Прес – служба Бердянського прикордонного загону

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів