Підтримати нас

Переселенка з Херсонщини відкрила бізнес на Волині

21 жовтня 2024 16:47
156
Поширити:
Фото: Мінреінтеграції

Переселенка з Нової Каховки Херсонської області Вікторія Курлюк у Луцьку відкрила масажний кабінет.

Про це йдеться на сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Жінка виїхала з рідного міста коли почалося повномасштабне вторгнення Росії на територію України.

У Луцьку Вікторія пройшла масажні курси в кар'єрному хабі. Після цього подала грантову заявку. Й стала однією з переможниць конкурсу на підтримку жіночого підприємництва.

За отримані гроші Вікторія Курлюк орендувала кабінет та купила необхідне обладнання для власного масажного кабінету. Де зараз працює.

Журналістам Суспільного Луцьк Вікторія розповіла, що до повномасштабного вторгнення вона працювала в Новій Каховці в кафе економістом. Її родина виїхала з окупації у квітні 2022 року. 

"Поки ми їхали я порахувала 42 блок-пости. Ми їхали на Миколаїв, через Снігурівку, там дві доби у полі простояли: не пускали, вже бої почалися на Миколаїв. Ми почули, що є дорога через Давидів Брід — Кривий Ріг, зібралися шістьма машинами й там виїхали", — сказала жінка.
  • Підприємиця з Херсона Юлія Усович відновила свій бізнес на Вінниччині. Її підприємство спеціалізується на видобутку й обробці природного каменю.
  • У 2024 році на Херсонщину повернулися 180 підприємців, ще майже 1 тисяча 600 – зареєстрували власну справу.
  • Підприємниця зі Станіслава Олена Белозоренко багато років виготовляла крафтові сирі на власній фермі “Лиманська коза”, влаштовувала сирні дегустації та екскурсії для дітей і дорослих. Однак мирні плани подальшого розвитку перервала війна. Як “Лиманська коза” пережила окупацію, переїхала на Київщину й облаштувалася на новому місці, в її господарки дізнавалися журналісти “Вгору”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів