Підтримати нас

Перелік військового обліку жінок скоротять: відповідь Зеленського на петицію українців

Автор статті
19 січня 2022 12:02
1,125
Поширити:

Список професій жінок, які підлягають обов'язковому військовому обліку, скоротять. У відповідь на електронну петицію Зеленський звернувся до Міністерства оборони України з відповідною вимогою.

Як повідомляє пресслужба офісу Президента, петиція була розміщена на сайті Офіційного інтернет-представництва Глави держави і набрала 37 тисяч голосів.  

Разом з тим, розглянувши документ, Зеленський зазначив, що коли йдеться про захист територіальної цілісності, суверенітету держави та українського народу, обмеження чи привілеї за ознакою статі є неприпустимими. На його думку, суспільний резонанс викликав недостатньо обґрунтований та надто широкий перелік професій, а також неупорядкованість алгоритму постановки жінок на військовий облік.  

Тож у своєму зверненні до Міноборони він наголосив на необхідності впровадження цифрових технологій у процедуру обліку, аби жінкам можна було не з’являтися до військкоматів особисто. Також відомству рекомендовано впорядкувати процедуру медичних оглядів жінок, які стають на військовий облік. 

Як ми повідомляли раніше, 17 грудня набув чинності наказ Міністерства оборони України № 313 “Про затвердження Переліку спеціальностей та/або споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після отримання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних”. Документом передбачено постановку на військовий облік більшості жінок, які працюють.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ