Підтримати нас

ПАРЄ ухвалила резолюцію прибравши з неї всі пункти про зняття санкцій з РФ

Автор статті
11 квітня 2019 03:45
626
Поширити:

У середу, 10 квітня, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила спірну резолюцію щодо Росії, з документа прибрали всі пункти про зняття санкцій. 

Про це повідомив голова української делегації Володимир Ар’єв.

"Резолюція ПАРЄ проголосована. Росія не отримала зміни процедури запровадження санкцій! При цьому Росія в резолюції критикується за боягузтво (подавати делегацію) та шантаж (відмову платити внесок до Ради Європи). Її закликали не боятися і не шантажувати, а виконувати зобов‘язання. Існуючий санкційний механізм залишається",  - заявив  він.

Ар’єв додав, що українська делегація вживатиме зусиль для запровадження нових, більш жорстких санкцій проти Росії.

Резолюція Про виклики перед Парламентською асамблеєю Ради Європи початково мала на меті зняття санкційного тиску з РФ. Під час підготовки документу сторони дійшли до компромісу та прибрали з документу ключові спірні норми.

ПАРЄ позбавила делегацію Росії права голосу в січні 2015 року через агресію цієї країни проти України. З тих пір російські представники чинили тиск на ПАРЄ, намагаючись домогтися скасування санкцій.

Санкції ПАРЄ проти Росії не стосуються економіки, однак асамблея стала першим міжнародним органом, членом якого є Росія і який зміг ввести обмеження проти росіян.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ