Підтримати нас

Отруєння Скрипалів: Лондон наполягатиме на нових санкціях проти РФ

Автор статті
14 жовтня 2018 06:36
598
Поширити:

Європейський Союз може запровадити санкції проти російських політиків і керівників розвідмережі РФ у зв'язку зі спробою отруєння у Солсбері колишнього агента Сергія Скрипаля і його дочки у березні, пише The Telegraph.

«Політики Росії та керівники її шпигунської мережі можуть бути піддані санкціям через кілька місяців після отруєння у Солсбері», - йдеться у повідомленні.

Лідери ЄС близькі до угоди щодо нового режиму санкцій щодо тих, хто застосовує хімічну зброю. На те, щоб таке рішення було прийнято в ході засідання Ради Європи в Люксембурзі, наполягають Велика Британія і Франція.

Міністр закордонних справ великої Британії Джеремі Хант і «ряд близьких союзників» закликатиме до того, щоб по відношенню до відповідальних за використання і поширення хімічної зброї були застосовані заходи, що передбачають заморожування активів і заборону на в'їзд.

«Протягом багатьох років існувало міжнародне табу на використання хімічної зброї, але зараз, після Сирії та Солсбері, воно під загрозою. Тепер нам потрібно провести нову червону лінію, що буде сказано, що для тих, хто використовує цю жахливу зброю, ціна завжди буде надто високою. Ці нові санкції життєво важливі, але це не кінець історії», - заявив британський політик.

Офіційний представник МЗС Британії уточнив, що «йдеться не тільки про Росію і про Солсбері, це націлене на використання хімічної зброї по всьому світу».

Крім того, Хант має намір наполягати на прискорення введення в дію санкцій, пов'язаних з кібератаками, щоб приборкати зростаючу загрозу з боку Росії комп'ютерним мережам інших країн.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ