Підтримати нас

Оприлюднили рейтинг університетів: які місця посіли 4 херсонські виші

20 червня 2024 08:22
769
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Оприлюднили результати академічного рейтингу українських вишів “ТОП-200 Україна 2024”, до якого увійшли 200 закладів вищої освіти. Його розробляє Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» разом із міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence. До рейтингу увійшли 4 херсонські виші.

Про це йдеться на сторінці Освіта.ua.

У матеріалі зазначається, що оцінювали діяльність вишів у 2024 році на основі академічної та наукововидавничої діяльності. Також науково-дослідних досягнень через порівняння сайтів університетів, досягнення в розрізі Цілей сталого розвитку ООН та оцінювання впливу університетів на суспільство в чотирьох сферах: дослідження, інформаційно-просвітницька робота, управління та навчання.

Херсонський державний університет посів 68 місце, Херсонський державний аграрно-економічний університет – 123, Херсонський національний технічний університет – 137, Херсонська державна морська академія – 146. 

Перше місце цьогорічного рейтингу вдруге посів Київський політехнічний інститут імені Сікорського.

  • У 2024 році до щорічного рейтингу увійшло 4 херсонських закладів вищої освіти. Результати рейтингу ґрунтуються на показниках даних наукометричної бази   Scopus    бібліографічна і реферативна база даних та інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях Херсонський державний університет посів 51 місце, 88 – Херсонська державна морська академія, 115 – Херсонський національний технічний університет та 117 – Херсонський державний аграрний університет.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів