Підтримати нас

Онуфрій втратив титул митрополита київського

Автор статті
17 грудня 2018 07:31
903
Поширити:

З моменту обрання канонічного предстоятеля православної церкви України він втрачає право на цей титул.

Про це повідомив речник УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій Зоря. Зокрема, він розповів, що Онуфрій втратив титул одразу ж після обрання предстоятеля помісної церкви в Україні.

"Як відомо з листа, який надіслав святійший Вселенський патріарх митрополиту Онуфрію, з моменту обрання канонічного предстоятеля православної церкви України він втрачає право на цей титул", - сказав він.

Більше того, Зоря розповів, що відповідно до канонічних норм Московського патріархату на території України вже фактично не існує адже було створено єдину помісну церкву.

"Тобто з точки зору вселенського православ’я, присутність Московського патріархату на території України вже не відповідає канонам, а канонам відповідає якраз перебування в помісній Українській православній церкві", - пояснив архієпископ.

При цьому він же додав, що з точки зору закону російська церква й надалі може існувати на території України.

Відтепер деякі українські функціонери навряд чи будуть вшановувати почестями служителя Московського патріархату, як це було, наприклад, два роки тому в Херсоні. Тоді очільник облдержадміністрації Андрій Гордєєв з квітами радо вітав митрополита Онуфрія.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ