Підтримати нас

Окупанити намагаються повернутися на позиції до підриву греблі Каховської ГЕС на Херсонщині

Vgoru
25 червня 2023 13:50
490
Поширити:

Армія РФ намагається повернутися на позиції, які вона займала до підриву греблі Каховської ГЕС. Однак це ускладнюється необхідністю розмінування територій, які окупанти замінували до цього. Також на їхніх позиціях поширюються кишкові інфекції через антисанітарні умови.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Зараз, коли вода повертається фактично в річище і навіть відступає глибше в його межах, противник намагається повертатися на свої позиції. Для них це ускладнено через те, що карта мінних полів їхніх змінилася суттєво, велика вода розкидала їхні ж мінні загородження, які вони намостили вздовж лівого берега, і їм доводиться розміновувати територію перед тим, як повертатися. До того ж їх робота ускладнюється поширенням кишкових інфекцій", – сказала Наталія Гуменюк.

За її словами, росіянам на лівому березі нині "складно, тому що в них перебої з питною водою дуже великі, а логістика в них не убезпечена".

Нагадаємо, Загалом на деокупованій Херсонщині сапери обстежили 56 тисяч 228,3 гектара територій, з них 48 тисяч 661 гектара – землі сільськогосподарського призначення. На цих територіях знешкодили 79 тисяч 401 вибухонебезпечний предмет.

Окупанти примушують мешканців підтоплених населених пунктів тимчасово захоплених районів Херсонської області отримувати паспорти РФ. Вони користуються їхнім скрутним становищем. 

В Одесі розпочався судовий процес у справі про викрадення російськими військовими виховательки дитячого садочка та блогерки Олени Наумової. Справу розглядатимуть в Малиновському районному суді міста.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ