Підтримати нас

Окупаційна директорка школи №5 Каховки Олена Мартинова отримала підозру в колабораціонізмі

Vgoru
Автор статті
27 липня 2023 07:56
460
Поширити:

Національна поліція України повідомила про підозру освітянці Олені Мартиновій в колабораціонізмі.Вона минулого року очолила захоплену росіянами Каховську школу №5. Їй загрожують виправні роботи, або арешт на пів року або ув’язнення до трьох років.  

На сайті офісу Генпрокурора опублікували підозру.

Слідчі встановили, що 35-річна Олена Мартинова з селища Любимівка Каховського району в квітні 2022 року добровільно очолила захоплену окупантами Каховську школу №5. У травні 2022 року вона пройшла підготовку в тимчасово окупованому Криму. Згодом вона зареєструвала за російським законодавством незаконно створену школу на базі Каховської школи №5. Освітянка виплачувала вчителям зарплату в рублях і впроваджувала окупантську освітню програму російською мовою.

За даними Центру журналістських розслідувань, до повномасштабної війни Олена Мартинова працювала вчителькою англійської мови в Каховській школі №5. 

З березня 2023 року Олена Мартинова очолює окупаційний відділ освіти в Каховці.  А школою замість неї керує інша колаборантка — 52-річна Вікторія Жученко, повідомляє ЦЖР.  Вона донедавна працювала вчителькою інформатики Каховської спеціалізованої загальноосвітньої школи №2.

Нагадаємо, судитимуть мешканця Каховки Олександра Ларченка за фактом пособництва державі-агресору. Він у травні 2022 року перейшов на бік ворога та очолив телерадіокомпанію «Рубінтелеком».

На лівобережній частині Херсонської області російські загарбники почали випускати клон місцевої газети «Каховська зоря», яка раніше виходила в Каховському районі. Також у червні 2023 року після семимісячної перерви вони відновили випуск пропагандистської газети «Наша Каховка».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ