Підтримати нас

На Херсонщині окупанти почали випускати клон місцевої газети «Каховська зоря»

Vgoru
Автор статті
15 липня 2023 11:15
352
Поширити:

На тимчасово окупованій лівобережній частині Херсонської області російські загарбники почали випускати клон місцевої газети «Каховська зоря», яка раніше виходила в Каховському районі. Також у червні 2023 року після семимісячної перерви вони відновили випуск пропагандистської газети «Наша Каховка».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як зазначається, про відновлення випуску міськрайонної газети «Каховська зоря» окупанти заявили на своїх телеграм-каналах. Розповсюджувати її вони збираються на вуличних стендах і роздавати безоплатно всім охочим. 

Росіяни повідомили, що в цій газеті можна буде прочитати про роботу місцевої лікарні та про життя російських військових. Наприкінці червня 2023 року загарбники відновили випуск своєї газети «Наша Каховка», яка не виходила з листопада 2022 року.

Окупаційний клон газети «Каховська зоря» – однієї з найстаріших газет Херсонщини – суттєво відрізняється від оригіналу версткою, логотипом і шрифтом. 

РФ планує провести псевдовибори на окупованих територіях України 10 вересня 2023 р. У зв’язку з цим відзначається посилення пропагандистської роботи. Тому видають ідентичні пропагандистські газети місцевим виданням, які мають довіру місцевої аудиторії. 

Нагадаємо, російські окупанти заявили про відновлення роботи захопленої Каховської центральної міської лікарні імені родини Панкеєвих, яку вони розграбували й закрили в січні 2023 року. Вони стверджують, що повернули усе вивезене медичне обладнання, однак щонайменше половина виявилася розбитою й непридатною для використання.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ