Підтримати нас

Обов’язковий елемент для вирощування врожаю в Херсонській області – зрошення

11 липня 2024 09:20
204
Поширити:
Фото: Агробізнес сьогодні

10 липня на Херсонщині відбулося виїзне засідання робочої групи Мінагрополітики. На ньому обговорювали одне із важливих питань для фермерів Херсонщини – зрошення   підведення води на поля, що відчувають нестачу вологи, і збільшення її запасів у шарі ґрунту, де знаходяться коріння рослин, з метою збільшення родючості ґрунту.  

Про це йдеться на сторінці Урядового порталу.

Виконувач обов'язків Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький зазначив, що у 2024 році у багатьох регіонах України, зокрема на Херсонщині, спостерігається сильна засуха.

“Тому серед важливих питань – зрошення. Це обов’язковий елемент для вирощування врожаю в Херсонській області. Представники Мінагрополітики безпосередньо зустрічаються з агропідприємцями, щоб об’єктивно оцінити ситуацію в регіоні”, – додав Висоцький.

Він зазначив про те, що на території Херсонської області посівні площі збільшились втричі – до 150 тисяч гектарів.

Висоцький повідомив, що наразі розглядається питання надання урядових грантів на сади та теплиці на територіях активних бойових дій, де працюють реєстри:

“За кілька тижнів ця програма стане доступною для підприємців Херсонщини”.
  • У коментарі “Вгору" заступник директора Центру близькосхідних досліджень повідомив, що на півдні через посушливу погоду збір урожаю зменшився, у порівнянні із 2023 роком.
  • Станом на 21 червня 2024 року на правобережжі Херсонщини фермери зібрали майже 650 тонн пшениці, 800 тонн ячменю та 140 тонн гороху.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів