Підтримати нас

Нововоронцовська територіальна громада на Херсонщині: яка ситуація з водою, світлом та газом

Автор статті
11 квітня 2024 07:18
128
Поширити:
Фото: Центр журналістських розслідувань

Про ситуацію з електропостачанням, водопостачанням та газопостачанням у Нововоронцовській територіальній громаді на Херсонщині повідомив Очільник селищної військової адміністрації Бериславського району Херсонської області Андрій Селецький в ефірі Медіаплатформи “Вгору”. 

За його словами, село Осокорівка розташоване біля зони бойових дій, тому має проблеми зі світлом.

“Є запаси генераторів та палива. Критичної ситуації немає. Осокорівка є питанням номер один по забезпеченню електроенергії”, – додає він.

До повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України
всього три з десяти населених пунктів були газифіковані. 

 
“Наразі в цих населених пунктах газопостачання повністю відновлене”, – повідомив Селецький. 

Як зазначив держслужбовець, відновлювати водопостачання необхідно в Нововоронцовці, але через безпекову ситуацію неможливо почати змінювати труби: 

“У системі збереглися навіть азбестові та чавунні труби, які треба замінювати, бо вони небезпечні для здоров'я”. 
 
Підрив Каховської ГЕС погіршив ситуацію із водою.
 
Наразі по різних районах Нововоронцовки розставлятимуть місткості з фільтрованою водою. Також відновили старі колодязі, де можна взяти питну воду. 

“Таких 10 колодязів вже готові до використання. Вони оснащені ручними помпами. Люди цілодобово можуть брати там воду. Вона придатна для поливу та споживання”, – зазначив Селецький.

  • 6 червня, російські військові підірвали Каховську ГЕС. Через це було затоплено 600 км² території Херсонщини. Але в населених пунктах, розташованих вище греблі Каховської ГЕС, виникла проблема з питною водою. Серед них і Нововоронцовка, де вода спадала дуже швидко та критично знизився її рівень, бо багато свердловин пов'язані з Каховським водосховищем. 
  • У Нововоронцовці на Херсонщині завершили роботи по розконсервування та облаштуванню всіх старовинних колодязів, у яких можна набрати води.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ