Підтримати нас

Нововоронцовка. Роботи зі стабілізації водопостачання тривають

Автор статті
26 червня 2023 14:33
491
Поширити:

У Нововоронцовці ситуація з водою потроху стабілізується, та й допомагати спраглій громаді не припиняють.

Начальник Нововоронцовської селищної військової адміністрації Андрій Селецький розповів Медіаплатформі “Вгору”, що зараз мешканці забезпечені не тільки бутильованою питною водою, а й технічною, яка йде до водопровідної мережі зі свердловин.

«Дві свердловини обміліли, дві в селі Осокорівка ще тримають рівень. — розповідає пан Андрій. — Був пошкоджений обстрілом підводний дюкерний перехід, ми його відремонтували».

Та все одно рівень води у свердловинах нестабільний, подається вода за графіком, і графік залежить від того, наскільки наповнюються очисні споруди.

Нововоронцовка ще живе в режимі економії води, але роботи зі стабілізації водопостачання тривають.

Нагадуємо, що 6 червня, російські військові підірвали Каховську ГЕС. В результаті теракту було затоплено 600 км² території Херсонщини. Але в населених пунктах, розташованих вище греблі Каховської ГЕС, виникла проблема з питною водою. Серед них і Нововоронцовка, де вода спадала дуже швидко та критично знизився її рівень, бо багато свердловин пов'язані з Каховським водосховищем. Постраждалі райони забезпечуються привозною водою, нещодавно Нововоронцовська громада отримала 18 тис. літрів питної води.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ