Підтримати нас

Новорічні подарунки для пташок

02 січня 2019 09:00
211
Поширити:

Напередодні Нового року екологи разом з малечою говорили про те, які насіння полюбляють птахи, що залишаються зимою на Херсонщині, та годували їх.

Зокрема, фахівці відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Національного природного парку «Олешківські піски» зустрілися з вихованцями дитсадочку № 3 Олешківської міської ради, розповіли дітям про життя птахів узимку, провели вікторину із малятами, визначили найкращих знавців пташиного світу серед вихованців старшої й середньої груп, пограли у веселу гру та показали лялькову виставу за мотивами казки «Як горобчик у мандри збирався».

А потім всі разом на подвір’ї розвішали годівнички, та поклали туди  кетяги калини, насіння, пшеничну крупу, яблучка, квадратики «крекеру» із круп і насіння, та крихти хліба.

Аналогічні заходи проходять по всій країні вже дев’ятий рік поспіль, у рамках Всеукраїнської акції «Годівничка», яка розпочинається з приходом осені та закінчується у квітні.

Кожного року Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді МОН України нагороджує дипломами найбільш активних учасників «Годівнички». Зокрема, за підсумками акції 2017- 2018 року, більш всього дипломів отримали школярі та гуртки з Закарпатської, Дніпропетровської та Івано-Франківської областей. Вихованці Херсонщини жодної нагороди, нажаль, не отримали. Але це - поки що.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ