Підтримати нас

Новокаховчан запрошують стати патронатними вихователями дітей

02 лютого 2020 07:30
271
Поширити:

Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новокаховської міської ради, що на Херсонщині, запрошує сімейні пари на основі договору про патронатство стати вихователями та в своїх домівках доглядати за дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах чи залишилися без батьківського піклування.

Про це повідомляє Online НК.

Бувають випадки, коли через жорстоке поводження або недбалість з боку батьків дітям загрожує небезпека. Інколи у дітей хворіють або помирають батьки, а за відсутності близьких та рідних за ними нікому доглядати. Буває так, що дітей після їх народження залишають у пологових будинках, та беззахисні немовлята чекають своєї долі на одинці в лікарняній палаті.

Патронатний вихователь – це працівник, який на договірній основі з органом опіки та піклування здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у його сім’ю, та несе відповідальність за їх життя та здоров’я під час перебування. У всьому світі робота патронатними вихователями це дуже почесна та поширена практика.

Патронатні батьки проходять спеціальну підготовку – навчальний курс, який дозволяє опанувати всі нюанси роботи з дітьми, які тимчасово не можуть бути з рідними мамою та татом. Також патронатні вихователі отримують грошову винагороду за надання послуг та кошти на утримання дітей відповідно до їхнього віку та кількості. Соціальна допомога на утримання влаштованих дітей виплачується у розмірі двох прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку за кожен місяць її перебування.

Усіх, кого зацікавила дана інформація, просимо звертатися до міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новокаховської міської ради за адресою: м. Нова Каховка, вул. Новоселівська, буд. 5.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів