Підтримати нас

Нові правила церемонії сходження Благодатного вогню

Автор статті
13 квітня 2020 12:50
593
Поширити:

Через суворий карантин в особливому режимі відбудеться і церемонія сходження Благодатного вогню в Єрусалимі.  

Старе місто Єрусалиму справляє гнітюче враження, вулиці спорожніли. Лише подекуди - місцеві жителі, монахи і поліцейські патрулі. Документи перевіряють  на кожному кроці. Найбільша християнська святиня планети - Храм гробу Господнього - закрита. Таке за багатовікову історію церкви траплялося лише кілька разів.

Серед вірян тільки й розмов про те, як відбуватиметься сходження Благодатного вогню - головна подія великоднього тижня. Зазвичай цього дня в самому Храмі іноді буває до 10 тисяч паломників. Але 18 квітня 2020 до святині уперше з часів існування цієї традиції  увійдуть тільки 10 людей із патріархом включно. Наступне питання, як Святе Світло передати у православні країни, наприклад, в Україну.

В аеропорт Бен-Гуріона літаки почнуть прибувати вранці 18 квітня. Вийти нікому не дозволять. Тому лампади з вогнем в аеропорт привезуть дипломати. Вони ж самі й піднімуться на борт, щоб вручити делегатам.

Напередодні ізраїльська влада оголосила про повне припинення всіх перельотів. Аеропорт Бен-Гуріона не прийматиме літаки кілька днів. Але для Благодатного вогню офіційний Єрусалим зробив виняток.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ