Підтримати нас

Нові подробиці про херсонця, який йшов пішки до Одеси з собакою

Vgoru
Автор статті
04 липня 2023 11:35
3,799
Поширити:

Гуманістичний рух UAnimals уточнив подробиці ситуації, яка сталась 29 червня. Тоді  голова громадської організації “Закон природи” Яна Тітаренко опублікувала пост у Facebook, у якому розповіла історію херсонця, який три дні з собакою йшов пішки до Одеси, бо його не пустили в евакуаційний автобус із собакою.

В UAnimals повідомили, що додатково поспілкувалися з волонтеркою Таяною Товстигою, яка зустріла чоловіка в Одесі та дізналася його історію, Яною Титаренко, головою громадської організації "Закон природи" та з речником Херсонської обласної військової адміністрації Олександром Толоконніковим.

“У підсумку з'ясувалося, що чоловік із собакою не намагався сісти в евакуаційний автобус. Він запитав про можливість проїзду в місцевих волонтерів, а коли йому сказали, що собаці краще бути в наморднику, він пішов до Одеси пішки, не намагаючись ні сісти у їхній транспорт, ні знайти інший”, – йдеться в дописі. 

Інша волонтерка Катерина Шаляпіна опублікувала пост, у якому зазначила, що чоловік, про якого йде мова, не буде давати коментарів журналістам та розповідати подробиці. 

“Сьогодні, не має значення, як саме вбили його дружину й доньку, не має значення зруйновано його будинок через повінь, чи через те, що в нього влучила ракета (як про це сказали в ЗМІ). Його дім – зруйновано, його сім'ю – вбито”, – написала Катерина.

Також про цю ситуацію вчора, 3 липня, під час телемарафону “Єдині новини” запитали віцепрем’єрку-міністерку, міністерку з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук.

“Цей випадок є надзвичайно прикрим і дивно, що людина йшла 3 дні, як мені розповіли мої підлеглі, пішки й ніхто йому не допоміг”, – розповіла Верещук.

Також вона зазначила, що прийнято рішення пускати людей із тваринами до автобусів та вагонів поїздів. Бо саме цей фактор може тримати людей у небезпечних місцях. 

Читайте також історію херсонки Олени Гладкої, яку росіяни ледве не вивезли до Тюмені. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ