Підтримати нас

Німеччина виключила РФ з списку партнерів і записала в стратегічні суперники - Die Welt

Vgoru
06 червня 2016 01:20
190
Поширити:

Уряд Німеччини оновив редакцію Білої книги - керівництво з ведення політики національної безпеки країни.

Як пише Die Welt, зміни в Білу книгу не вносилися з 2006 року.

В оновленій редакції Російська Федерація для Німеччини "більше не партнер, а суперник" і тепер входить в число основних загроз.

Видання зазначає, що агресією на сході України та анексією Криму РФ поставила під питання європейський порядок, що встановився після закінчення холодної війни.

У новій редакції документа йдеться про те, що РФ підкреслює стратегічне суперництво, збільшуючи військову діяльність на зовнішніх кордонах Європейського Союзу, використовує гібридні інструменти боротьби для розмивання межі між війною і миром, а також підривом інших держав.

"Прагнення до влади президента Росії Володимира Путіна" ставиться в один ряд з такими загрозами як неконтрольована імміграція біженців і хакерські атаки.

У новій редакції Білої книги перечислені й інші загрози для безпеки країни: тероризм, кіберзлочинність, безконтрольна міграція, націоналізм, гонка озброєнь, глобальне потепління та епідемії.

Новий документ буде налічувати 80 сторінок. Зазначається, що «Біла книга» була підготовлена міністерством оборони країни спільно з іншими відомствами, відповідальними за національну безпеку. Документ повинен бути схвалений і представлений урядом.

Раніше повідомлялось, що канцлер Німеччини Ангела Меркель на з'їзді своєї партії ХДС заявила, що санкції Європейського Союзу щодо Російської Федерації будуть зняті лише після того, як Україна відновить контроль над своїм кордоном.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ