Підтримати нас

«Нібулон» спустив на воду перше 100-метрове судно

05 березня 2018 07:30
559
Поширити:

З реконструйованого сліпу суднобудівно-судноремонтного заводу «Нібулон»  3 березня спущено на воду перше несамохідне судно проекту В5000, довжина якого становить 101 м.

Проект В5000 – несамохідні судна вантажомісткістю 5 тис. тонн, змішаного плавання, з двома трюмами, з гідравлічною системою приводу люкових закриттів. Це перше судно шириною 17 метрів збудоване на заводі для експлуатації на Дніпрі. Більша вантажність суден дозволить оперативно доставляти більші суднові партії вантажів із перевантажувальних терміналів на Дніпрі та Південному Бузі і перевантажувального термінала в Миколаєві на зовнішній рейд і, як наслідок, наростити обсяги річкових перевезень та перевалки.

Сьогодні на суднобудівному заводі в рамках співпраці з Європейським інвестиційним банком триває будівництво другого судна проекту В5000, що буде спущено на воду вже в квітні, а також двох багатоцільових буксирів-кантувальників. Окрім цього, суднобудівним заводом «Нібулон» у 2018 році планується будівництво чотирьох буксирів проекту POSS-115, два з яких будуть введені в експлуатацію у серпні і вересні, та плавучого крану проекту П-140. Усього на воду у 2018 році буде спущено шість замовлень.

У планах компанії на найближчі роки збільшити флот до 100 одиниць, зробивши його найбільшим і найсучаснішим в Україні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ