Підтримати нас

Незаконно засудженого волонтера з Нової Каховки на Херсонщині етапували до виправної колонії у РФ

10 травня 2024 11:57
220
Поширити:
Артем Баранов
Фото: ZMINA

Волонтера з Нової Каховки Артема Баранова, якого російська влада незаконно засудила до 10 років та 6 місяців за шпигунство, етапували до виправної колонії №15 в місті Батайськ Ростовської області.

Про це виданню ZMINA повідомила його цивільна дружина Ілона Слива.

Артем розповів у листі, де саме перебуває. Раніше його утримували в слідчому ізоляторі, а 23 березня перевезли в колонію в Батайську, за 5 кілометрів від Ростова на Дону.

За словами Ілони Сливи, Артему дозволили отримувати дві 20-кілограмові посилки та дві 2-кілограмові бандеролі на рік. Посилки з медикаментами можна надсилати в необмеженій кількості. У листі він просить рідних надіслати йому необхідні речі.

“На жаль, тут не працює система електронних листів, тому краще їх не надсилати. У мене все добре, читаю книжки та ходжу на прогулянки. Передай усім вітання. Обіймаю, люблю, цілую”, – пише він.
 Цивільна дружина Артема розповідає, що його мати – Олена Баранова – померла від серцевої недостатності на початку 2024 року.
“Олену поховали в окупованому Криму, де вона проживала останні два роки. Для Артема це стало ударом, він важко переживав смерть мами. У нього навіть не було можливості з нею попрощатися та провести в останній путь. Росіяни руйнують все на своєму шляху – міста, села, родини, долі людей. Поки вони одних незаконно судять, інші помирають, не дочекавшись своїх синів”, – зазначила Ілона Слива.

Історія затримання Артема Баранова

13 серпня 2022 року Артема Баранова російські військові викрали з власної квартири в Новій Каховці. Спершу його утримували в підвалі Каховського поліційного відділку, після чого перевезли до табору утримання військовополонених в окупованому Севастополі.

У лютому 2023 року проти Артема Баранова порушили кримінальну справу за статтею “Шпигунство”, яка за Кримінальним кодексом РФ передбачає від 10 до 20 років ув’язнення.

У справі провели два судових засідання, під час яких покази свідків не заслуховували, а сторона обвинувачення просто надала їхні письмові свідчення.

Чоловік має проблеми зі здоров’ям, і рідні побоюються, що він може не витримати умов полону, у нього вроджена серцева вада, панкреатит та клишоногість (йому тричі робили операцію на нозі).

  • Нещодавно стало відомо, що після двох років незаконного ув'язнення в Сімферопольському СІЗО №2 активістки з Херсона Ірини Горобцової, окупаційна влада звинуватила її у шпигунстві.
  • 8 квітня незаконно ув'язненого журналіста та громадського діяча з Нової Каховки Херсонської області Сергія Цигіпу етапували з окупованого Сімферополя у Росію.
Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ