Підтримати нас

З Сімферополя етапували до Росії журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпу

Автор статті
09 квітня 2024 14:35
233
Поширити:
Фото: Національна спілка журналістів України

8 квітня незаконно ув'язненого журналіста та громадського діяча з Нової Каховки Херсонської області Сергія Цигіпу етапували з окупованого Сімферополя у Росію. 

Про це повідомили на сторінці Національної спілки журналістів України, за словами дружини журналіста Олени Цигіпи. 

Про точне місце, куди вивезли Сергія невідомо:

 “Написала сьогодні адвокатові – він підтвердив, але сказав, що не знає, куди саме Сергія відправили. Не розумію, як так можна – відправити людину на етап і не повідомити адвокатові й родині – у яке місто, у яку колонію”, – повідомила дружина журналіста.
  • 12 березня 2022 року на захопленій території Херсонської області, окупаційна влада викрали Сергія Цигіпу – новокаховського громадського активіста, волонтера, письменника, журналіста, керівника громадської організації “Каховський плацдарм”. 
  • Стало відомо, що Сергія Цигіпу вивезли до Криму й утримують у СІЗО №1 окупованого Сімферополя.
  • 6 жовтня 2023 року в окупаційному Верховному суді винесли вирок журналісту Сергію Цигіпі та засудили його до 13 років колонії.
  • 13 лютого у закритому режимі відбувся окупаційний апеляційний Верховний суд Криму у справі незаконно ув'язненого журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпи. Вирок у 13 років позбавлення волі залишили без змін. 
  • Про перебіг подій і про свої сумніви щодо доцільності подання касаційної скарги бранець Кремля Сергій Цигіпа пише у листі до своєї дружини Олени, який вона дозволила процитувати Медіаплатформі «Вгору». Подробиці можна дізнатися у матеріалі.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ