Підтримати нас

Незаконно ув'язненого журналіста із Херсонщини через “порушення” режиму відправляють до ізолятора

06 жовтня 2024 10:00
76
Поширити:
Фото із соціальних мереж/Сергій Цигіпа

Журналіста та громадського діяча із Нової Каховки Херсонської області Сергія Цигіпу незаконно ув’язнили у виправній колонії №3 міста Скопіна Рязанської області (РФ). За нібито порушення режиму його відправляють до дисциплінарного ізолятора.

Про це виданню “Zmina” повідомила дружина журналіста Олена Цигіпа.

Вона розповіла, що зараз втратила із Сергієм зв'язок. Раніше їй стало відомо, що через непокору його відправляли до дисциплінарного ізолятора.

“Чоловіка карали через знайдені у його тумбочці цукерки або незастібнутий верхній ґудзик на тюремній робі. Працівники пенітенціарної установи зараховують це як порушення режиму у в’язниці”, – додають кореспонденти.

Олена Цигіпа розповіла про ситуацію на спортивному майданчику в колонії:

“Коли одного разу він був на спортивному майданчику, наглядач його запитав, що він там робить. (Ред. Сергій) пояснив, що у нього вільний час і він має право. Йому відповіли, що він має право лише на те, що йому дозволять. Вони карають в’язнів за підкидання вгору плашок з водою та шматочків хліба. Тобто роблять людей безвольними та безправними”.
  • Журналіста та громадського діяча з Нової Каховки Херсонської області Сергія Цигіпу, якого етапували з окупованого Сімферополя у Росію, змушують отримати російський паспорт.
  • 12 березня 2022 року на захопленій території Херсонської області, окупаційна влада викрали Сергія Цигіпу – новокаховського громадського активіста, волонтера, письменника, журналіста, керівника громадської організації “Каховський плацдарм”.
  • 13 лютого у закритому режимі відбувся окупаційний апеляційний Верховний суд Криму у справі незаконно ув'язненого журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпи. Вирок у 13 років позбавлення волі залишили без змін.
  • 6 жовтня 2023 року в окупаційному Верховному суді винесли вирок журналісту Сергію Цигіпі та засудили його до 13 років колонії.
  • 8 квітня незаконно ув'язненого журналіста з Нової Каховки Херсонської області Сергія Цигіпу етапували з окупованого Сімферополя у Росію. Йому вдалося відправити лист до дружини.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів