Підтримати нас

Незаконно ув'язненого журналіста із Херсонщини змушують отримати російський паспорт

11 липня 2024 09:54
241
Поширити:

Журналіста та громадського діяча з Нової Каховки Херсонської області Сергія Цигіпу, якого етапували з окупованого Сімферополя у Росію, змушують отримати російський паспорт. 

Про це йдеться на сторінці Spilka News. 

Зазначається, що його дружина Олена Цигіпа повідомляла Національній спілці журналістів України про те, що Сергія незаконно утримують у штрафному ізоляторі колонії Скопіна Рязанської області РФ.

“Національна спілка журналістів України вимагає негайного звільнення як Сергія Цигіпи, так і кожного полоненого журналіста”, – зазначається в дописі. 
  • 12 березня 2022 року на захопленій території Херсонської області, окупаційна влада викрали Сергія Цигіпу – новокаховського громадського активіста, волонтера, письменника, журналіста, керівника громадської організації “Каховський плацдарм”.
  • 13 лютого у закритому режимі відбувся окупаційний апеляційний Верховний суд Криму у справі незаконно ув'язненого журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпи. Вирок у 13 років позбавлення волі залишили без змін.
  • 6 жовтня 2023 року в окупаційному Верховному суді винесли вирок журналісту Сергію Цигіпі та засудили його до 13 років колонії.
  • 8 квітня незаконно ув'язненого журналіста з Нової Каховки Херсонської області Сергія Цигіпу етапували з окупованого Сімферополя у Росію. Йому вдалося відправити лист до дружини.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів