Підтримати нас

Незаконно ув'язнений журналіст із Херсонщини відправив лист: стало відомо місце його утримання

17 травня 2024 19:15
503
Поширити:
Фото: Zmina

Журналісту та громадському діячу з Нової Каховки Херсонської області Сергію Цигіпі, якого етапували з окупованого Сімферополя у Росію, вдалося відправити лист його дружині. 

Про це повідомляє Національна спілка журналістів України. 

В ньому журналіст зазначив, що його незаконно утримують в місті Скопін Рязанської області. 

«Він прибув до місця призначення – Скопіна Рязанської області. Також передає привіт усім, хто переймається його долею», – зазначила Олена Цигіпа.
  • 8 квітня незаконно ув'язненого журналіста з Нової Каховки Херсонської області Сергія Цигіпу етапували з окупованого Сімферополя у Росію.
  • 12 березня 2022 року на захопленій території Херсонської області, окупаційна влада викрали Сергія Цигіпу – новокаховського громадського активіста, волонтера, письменника, журналіста, керівника громадської організації “Каховський плацдарм”.
  • Стало відомо, що Сергія Цигіпу вивезли до Криму й утримують у СІЗО №1 окупованого Сімферополя.
  • 6 жовтня 2023 року в окупаційному Верховному суді винесли вирок журналісту Сергію Цигіпі та засудили його до 13 років колонії.
  • 13 лютого у закритому режимі відбувся окупаційний апеляційний Верховний суд Криму у справі незаконно ув'язненого журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпи. Вирок у 13 років позбавлення волі залишили без змін. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів