Підтримати нас

Незаконна влада показала, який вигляд зараз має курортне село Хорли на окупованій Херсонщині

23 червня 2024 16:50
737
Поширити:
Пляж в окупованих Хорлах, червень 2024 року. Фото: скріншот з відео окупаційних ЗМІ

У курортному селі Хорли Каланчацької громади Скадовського району Херсонщини, унаслідок окупації майже втричі зменшилася кількість жителів, а місцеві бази відпочинку перетворили на військові бази.

Про це з посиланням на окупаційні пабліки та власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У сюжеті окупаційних ЗМІ йдеться, що незаконна влада навесні провела на місцевому пляжі суботник, там нібито поставили роздягальні та відновили туалет. Проте туристів не додалося.

“У 2022 році на пляжі відпочивали лише місцеві. Довгий час російські окупанти нікого взагалі не пропускали до Хорлів, оскільки вони перетворили це село на свою військову базу. І досі вони розміщуються на місцевих базах відпочинку. Росіяни встановили на дорозі до села блокпост і пропускали лише тих, хто має місцеву прописку. Зараз уже наче стали пропускати до села, але охочих їхати відпочивати до Хорлів щось не видно”, – розповіли ЦЖР місцеві мешканці.

За словами окупаційної влади, наразі у Хорлах з майже 900 мешканців залишилося близько 300. Чимало людей переїхало з Олешок та інших окупованих регіонів Херсонщини.

Представники незаконної влади також заявили, що шукають інвестора аби створити у Хорлах федеральний курорт.

  • Нещодавно стало відомо, що на окупованій Херсонщині незаконна влада планує будівництво залізничної гілки до Скадовська. Основною концепцією будівництва є нібито сполучення Скадовська з основними залізницями в окупованому регіоні.

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів