Підтримати нас

Навчальний рік на Херсонщині: скільки навчається учнів і працює шкіл

28 травня 2024 16:45
711
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

У Херсонській області у 2024 році з 11 класів мають випуститься 4 тисячі 170 учнів, з 9 класів – 6 тисяч 548.

Про це повідомила начальниця управління освіти й науки Херсонської ОВА Тетяна Юшко на запит “Вгору”.

У цьому навчальному році на Херсонщині в дистанційному форматі працює 187 закладів загальної середньої освіти. У них навчається 63 тисячі 208 учнів. Також працює 5 тисяч 17 вчителів. 

Станом на 23 травня 2024 року в школах Херсонської області є 82 вакантні ставки, що заміщуються сумісниками. 

“Заклади загальної середньої освіти області ще до початку воєнного стану в України мали дефіцит вчителів іноземних мов, фізики, математики через нестачу випускників закладів вищої освіти”, – йдеться у відповіді.

Окрім цього, після обстрілів і затоплення на деокупованій території Херсонської області зруйновано 30 закладів загальної середньої освіти, 125 – пошкоджено.

Відомо, що в трьох школах у Білозерській, Станіславській та Музиківській громадах відремонтували сховища коштом державної субвенції. Також 37 найпростіших укриттів – коштом місцевих бюджетів.

  • Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін зазначив, що з 1 вересня у віддалених громадах правобережжя Херсонщини 15 шкіл планують перевести на змішану форму навчання.
  • На підготовку закладів освіти Херсонської області до роботи у змішаному (ред. онлайн і офлайн) форматі навчання, у 2024 році Уряд виділив 200 мільйонів гривень. Кошти спрямують на будівництво укриттів у трьох школах та ремонт. У 2023 році на ці ж потреби виділяли 15 мільйонів гривень.

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів