Підтримати нас

Навчалися близько 70 учнів: що відомо про школу в Кринках на Херсонщині 

03 вересня 2024 07:50
722
Поширити:
Фото: Українська правда

До повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України в школі в Кринках Херсонської області, що розташована на лівому березі Дніпра навчалися близько 70 учнів. Наразі 20 із них навчаються онлайн в школі Козачих Лагерів, четверо школярів перебувають на окупованій території.

Про це повідомляють кореспонденти Української правди. 

Зазначається, що в школі також працювали 13 вчителів, із них четверо залишились на окупованій території. 

Директорка школи Галина Горбачова виїхала з окупованої території та зараз проживає 

У Миколаєві. Вона розповіла, що школа була дев’ятирічною. Діти потім переходили навчатися у технікуми та коледжі або в 10-й та 11-й класи у Козачі Лагері.

Окрім цього, вона розповіла про російських окупантів, які оселились в навчальному закладі: 

“Пожили вони в школі, не сподобалося їм. Кинули все. Ми ходили туди, вікна забивали, в бібліотеку цвяхами забивали двері, щоб вони шкоди не наробили. В школі було страшне. Парти розбиті, двері познімані. Ми розуміли, що прибирати немає смислу, бо завтра зайдуть, і буде те саме”.

Кореспонденти зазначають, що директорка наразі не знає який вигляд має школа. 

“Згадує, як одного дня, коли (ред. окупаційні війська) кудись із села зникли, вона пішла перевірити, що там і як, і застала перериту окопами територію, гриби в казанках, де росіяни варили їжу, розбиті шкільні меблі для бліндажів, спаплюжену бібліотеку”, – додають вони. 

Після підриву Каховської ГЕС військовими РФ жінка переїхала в Козачі Лагері, а потім – до Миколаєва, де працює онлайн завучем у Козаче-лагерській школі. 

  • Голова Херсонської МВА Роман Мрочко зазначив, що на початок нового навчального року у Херсонській громаді пошкоджено 131 заклад освіти. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів