Підтримати нас

Навчають керувати БпЛА та виживати в екстремальних умовах: окупаційна влада відправила дітей з Херсонщини до РФ

14 серпня 2024 11:56
273
Поширити:
Фото зі сторінки окупаційного ЗМІ

28 дітей з Херсонщини перебувають в оборонно-спортивному таборі у Волгоградській області РФ.

Про це повідомляють на окупаційному каналі Херсонщини “ВТВ ПЛЮС”.

Вони пишуть, що там дітей “вчать” керувати безпілотниками, долати перешкоди, працювати в команді, надавати першу допомогу і виживати в екстремальних умовах.

Раніше політолог, краєзнавець Дементій Білий зазначав, що це системна політика ментального переформатування свідомості українських дітей. Окупаційна влада намагається вкласти в їхню свідомість ворожу, імперську, російську ідеологію та зробити з них солдат імперії.

Окрім цього, заняття проводять інструктори російського центру “Воїн”. За даними Центру національного спротиву там підлітків вчать вогневої та інженерної підготовки, тобто готують до служби в армії РФ. Зокрема, навіть на сторінці цього центру пишуть, що він створений з метою: “виховувати” покоління патріотів і захисників Росії.

  • Науковий співробітник Національного військово-історичного музею України розповів, що РФ намагається впливати на свідомість школярів на окупованих територіях. Для цього російські окупанти влаштовують військово-патріотичні табори та акції з пропагандою. 
  • Також заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповів, що російські окупанти виділяють великі ресурси на роботу з підлітками. Один із напрямків – це “військово-патріотичне виховання”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів